Svårvallat för Indals-Liden i Vasan


Det blev en snöplig och något oväntad upplösning för Indals-Lidens bidrag till Vasaloppet. Två utav klubbens åkare fick nämligen erkänna sig besegrade den mäktiga bansträckningen. Det svängande vädret med hård blåst natten innan loppet gav ett oförutsägbart skidföre p.g.a. den sugande drivsnön som lade sig i spåren. ”Det var som att åka med en drickflaska som fastnat under skidorna”, uppger en utav åkarna. Både Jonas Modin och Max Wikholm valde att bryta den mastiga 90 km bansträckningen. Mellersta sonen tog tillfället i akt och kunde för första (och kanske sista) gången skida före Vasaloppserfarne förhandsfavoriten, numera riks-TV-kändisen och fadern över mållinjen i Mora. Jenny Modin och och Mikael Broman tillryggalade slutligen heroiska insatser med tio respektive tolv timmar i dalaskogarna med målgång i mörkret.

   Tid     Placering     Namn
07:18:04   5665   
   
10:03:02   1266      
11:58:53  12026     
DNF  (2527 innan brytning vid Mångsbodarna)
DNF  (6162 innan brytning vid Risberg)
Mellantider kan ses på länkarna ovan.Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *