Aros Energideklarationer i blåsväder på fler orter

Senaste nytt:
21/10 Hem & Hyra:

Hem och hyra.Aros Energideklarationer AB gör sig i dagarna även kända på fler håll i Sverige.
Förra veckan rapporterade Hyres-gästföreningens tidning Hem & Hyra att Aros Energideklarationer med styrelseordförande Michael Sterner fortsätter att köpa upp Johan Stendahls tidigare fastigheter. Denna gång i Tobo utanför Uppsala.

Tidningen Hem & Hyra har genom åren följt hur fastigheternas misskötts i Tobo och utsåg Johan Stendahl till en av Sveriges värsta hyresvärdar. Stendahl har dock lämnat in en stämningsansökan mot Hyresgästföreningen. I målet företräds han av just advokat Michael Sterner som sitt juridiska ombud.

Liksom i Holm har varken köparen eller säljaren informerat sina hyresgäster i Tobo om vad som är på gång. Vad Aros Energideklarationer AB dessutom tycks ha hållit inne med är att även där har de fått tilldelningsbeslut för Migrationsverkets asylboenden.

Säljaren köper fastigheterna av själv trots ”dålig lönsamhet”
Säljaren av de berörda fastigheterna i Tobo är Fagerhyltan med VD:n Marcus Hamberg. Med andra ord samme ägare som 2011 köpte Pensionärshemmet och Lärarbostäderna i Holm efter Stendahls konkurs. Hem & Hyra även kopplingar mellan Fagerhyltan AB och Johan Stendahl. Marcus Hamberg kommenterar att försäljningen beror på dålig lönsamhet. ”Jag har lämnat det där. Jag kan bara önska den nya ägaren lycka till”, forsätter han.

Vad Marcus Hamberg kanske inte tänkte på när han sade ”lämnat det där” och ”önskade den nya ägaren lycka till” är att det faktiskt är han själv som blir den nye ägaren också. Sedan nyligt är nämligen Fagerhyltan nybliven majoritetsägare i Aros Energideklarationer AB. Därmed sålde han i princip bolaget till sig själv. Skillnaden är att det står ”Aros Energideklarationer AB” på ansökan till Migrationsverket och att även delägaren Michael Sterner (båda med kopplingar till Johan Stendahl) representeras i det nya bolaget.

Läs mer från tidningen Hem & Hyra om Aros Energideklarationer i Tobo, Uppsala
16/10 Hem & Hyra:
8/10 Hem & Hyra:

7/10 Hem & Hyra:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *