Kom ihåg att anmäla teleavbrott

Senaste nytt:
20:20 18/12
Nu fungerar fast telefoni i Holm och även Telias mobila nät bröjade fungera under eftermiddagen. Fortfarande förekommer dock störningar, särskilt närmre Liden.

14:00 18/12 Fast telefoni beräknas åter till Holm imorgon torsdag (tidigare beräknat idag/tisdag). Storhullsjön kan återfå redan ikväll. Se driftinformation för Holm här.

.

Kom ihåg att anmäla ditt teleavbrott även om grannen redan gjort det. Annars kanske du inte får den ersättning du är berättigad till vid avbrott.

För den som varit utan telefon i fem dagar så betalar exempelvis Telia ut 200 kronor i avbrottsersättning. Har avbrottet varat i minst tio dagar blir ersättningen 500 kronor och för minst 15 dagar är ersättningen 800 kronor.

Då en hel by slås ut på grund av ett fel på matarledningen dit, så kanske de övriga i byn tycker att det räcker om grannen gjort en felanmälan. ”Nu vet ju bolaget om att vi inte har någon telefon”, tänker man.
– Nej, man ska felanmäla i alla fall. För det är inte säkert att alla abonnenter i byn har samma sorts fel, det kan finnas enskilda fel mellan stationen och den enskilda kunden också, säger Karin Nordlund.

Källa/läs mer: ST:

Telia avbrottsersättning
”Du som har haft fel på telefoni, bredband eller digital-tv har rätt till ersättning om felet omfattas av . Önskemål om ersättning ska framställas inom skälig tid (två månader) och en förutsättning är att du först felanmält din tjänst. Ersättning krediteras på nästkommande faktura.”
–  eller ring 90 200.

Avbrottsersättning vid strömlöshet > 12h

För elavbrott är det inte lika viktigt att anmäla för att kunna få ersättning. Du behöver normalt inte ansöka om avbrottsersättning. Inom sex månader från avbrottets slut ska du få en bekräftelse på att din avbrottsersättning kommer att utbetalas. Om du inom denna period ändå inte fått någon bekräftelse, bör du kontakta elleverantören.

Avbrottstrappa för ersättning.
Ersättningstrappa vid strömlöshet.

Kort sammanfattat kan man säga att du är berättigad till avbrottsersättning, om du drabbats av ett sammanhängande strömavbrott om minst 12 timmar. För varje direkt efterföljande strömlöst dygn, ökar ersättningen. Din maximala ersättning är 300 procent av din årliga nätkostnad. Mer utförlig information hittar du i Ersättningen räknas då av på din elfaktura.

Läs mer

Felanmälan
– , ring 020-880022 dygnet runt.
– , ring 0690 – 104 70 dygnet runt.Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *