Skridskoföre på Lill(blank)sjön i Holm

Lillsjön i Holm bjuder på fin skridskois i dagarna.
Ing-Marie Wikholm ute och testar glidföret på Lillsjön. Foto: Max Wikholm.

Sedan två veckor har skridskofilmen (nedan) från i Jämtland rullat över Sverige och sociala medier som en svallvåg. Nu är även skridsoisen på i Holm i sitt esse. Ing-Marie Wikholm från Anundgård var idag ute och testkörde isen och gav betyget 5 sparkar av 5 möjliga. Snart kommer dock snön, så passa på att rosta av grillorna eller gör som Ing-Marie och ta sparken.
– Med lite kaffe och gofika i ryggsäcken var det ju inte alls så dumt detta. En riktigt härlig dag på isen och fort gick det, skrattar Ing-Marie.

Iskvalitén är normalt sett den bästa på förvinternt och för dagen mätte istjockleken cirka 1 dm. Med god marginal tillräcklig att åka/gå på, men medtag alltid isdubbar för säkerhets skull. Lillsjön ligger 2 km från väg 320, är lätt att ta sig till med bil och det går att parkera endast 10 m från sjön. Vindskydd finns längs sjökanten för att vila benen och avnjuta en varm kopp ur termosen. Se närmre . Väderleksrapporten för Holm hittar du som vanligt på 7773033.ru/vader.

Se den vackra succéfilmen från Blanktjärn i Jämtland
Inta en dos inspiration här nedan och ge dig ut medans tider är, snart faller snön…Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *