Musikvideo från Holm med Jessica och RockyI helgen släpper Jessica Falk med sin dotter Rocky deras nya singel Make a Change. Musikvideon är inspelad i Holm med omnejd och innehåller många vackra vyer från trakten.

Låten är inspelad till förmån för Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft i syfte att öka kunskapen i samhället kring barn och ungdomar med förvärvade hjärnskador och till forskning kring hjärntrötthet.

Se videon ovan och läs mer i pressreleasen på .Ingegerd vann delikatesskorgen i medlemsutlottningen!


Vi från , #ShepherdsHut, vill tacka alla våra medlemmar för året 2017. Efter en liten värvningskampanj ökade vi från ca 60 до 100 medlemmar vilket visar ett engagemang för vår bygd och även ett ekonomiskt tillskott för vår verksamhet.

Vi utlovade en utlottning bland våra betalande medlemmar och vi hade den 8 december glädjen att få överlämna en delikatesskorg till en glad och tacksam Ingegerd Sjölander i Vike. Stort grattis!

Vill du bli också bli medlem eller passa på att förnya ditt medlemskap för 2018, läs mer här på 7773033.ru/medlem.

HBU vill även passa på att tillönska alla en riktig God Jul!
Styrelsen HBUАндреас Салин и Томас Mehlin прави театар

Во следните денови и до 14 Јули развива театар сет Народниот дом во Erikslund и Андреас Салин од железничката планината залага за музика со својот бенд. Многу од нив се на Holmbor кој поднесе, Sandnäset или други празници да се запише на музички таленти од мало село на планината диск произведени. Двете старецот Orjan “сала” Салин, и син Андреас, ретко лево на настанот во области без безгрижни публика. Денес, Андреас актуелна со бендот во текот на летото.

Андреас најблиската племеник Томас Мелин од Indal исто така игра во бендот и исто така има напишано сценариото за поставена пустината Господ, кој е музички театар на сет Kabaré. Заедно тие претставуваат историјата на емиграција во САД од 1800-тите прикажан со хумор, греење и музика. Дневни Вести денес искуства кои би можеле да се дели дури и од денешните емигранти, дека наместо да си оди, доаѓа во Шведска.

На сцената игра не помалку од 35 лица, освен функционери. Денес, поимот на акции, но се уште има дена лево за да се резервира за оние кои би сакале да се доживее со спектакл.

Бендот Домино Majestic може да се најде , или .

исто така, прочитајте
3/7 ST: 26/6 ST:

 Svenolov светла јаглен неговата печка денес!


Денес е еден од туристички дестинации подобро пикник Kväcklingssjön во Holm на 14:00. Постојат имено Свен Olovs подготвени да ги запалам Medelpads а можеби и Шведска само подготвени да започнете јаглен печка! Што беше минатата година дека стариот и мудар Свен Olov Ytterbom од Östbyn започна со својот проект – За да направите свој јаглен печка. Сега, тоа е конечно завршен и Свен Olov се пресели до колиба во шумата да се заштитат кога тоа го става на светилникот денес. Одлична дестинација за ден. Земете ги своите пикник кошница, Svenolov се исполнат и да се добие вкус на историјата.

направени порано да се произведуваат јаглен ковано лекови. Со кислород дефицит на согорување на дрво, ограден со вклучувајќи и смрека и земјата јаглен се формира. Трикот е да се задржи на умерено согорување, така што Милан не се запалат и оди во чадот. Нешто што се случило во сличен обид пред неколку години во Шула.

Најди Kväcklingssjön
Зголемете ја Lillsjön во Östbyn. Потоа го положи Lillsjön неколку километри, за да можете да ги најдете на печка ние Kväcklingssjöns пресврт.