риболов / Holms fiskevårdsområde

Поголема мапа тука.

рибарството конзервација Холм е 45 километри северозападно од Сундсвал. Holm област е богата со езера и реки со разновидна риболов во лето и во зима. Еве пастрмка, char, сик, виножито, бас, штука. T.o.m. Патувања во странство се организира.

“Holm Море длабоко апелирам висок пастрмка”
Дознајте повеќе за риболов во Holm тука во Сундсвал Tidning, обемна статија со многу слики.
.

риболов лиценци
За се бара сите лиценца за риболов. основа на риболов во Holm раководи Holms fiskevårdsområde, за разлика од изнајмени езера железо коњ (е hasttjarn.se) и Lövåstjärn (е влезе тргување).
• .Во Голема Järptjärn да риби ексклузивни Арктикот знак и пастрмка. За риболов во Голема Järptjärn продаваат применуваат само неколку дена кратко и посебни правила. Прочитај повеќе Холмс FVO под “Голем Järtjärnen”.
• За Малку Järptjärn применуваат посебна задача. Прочитај повеќе Холмс FVO под “Корпоративни Риболов / приватни договори”.

ЦЕНОВНИК (датум 20180727)
.
Тип на картичка Период Цена
Риболов лиценци годишен помине 200 kr
Риболов дозволи неделен билет 120 kr
Риболов дозволи дена кратко 60 kr
Риболов дозволи во Голема Järptjärn дена кратко 120 kr
trolling 4 dygnskort молете 100 kr
trolling 10 dygnskort молете 250 kr
trolling 10 молете 3 дена 500 kr

trolling 4 мамки сезона билет 500 kr
trolling 10 мамки сезона билет 1500 kr

Риболов лиценци се купени преку;
моден до 123 442 59 14. Напиши врз основа на табелата погоре; “Тип на картичка, ера (и среќни и вашиот bilregnr)”. T.ex. “Риболов дозволи во Голема Järptjärn, кратки дена, ABC123“,
онлајн преку посета ,
Sandnäsets Кампување 076-826 89 14,
• или од следните одбор i Holm;
– Роланд Hultman (070-222 19 79)
– Јан Стромберг (070-209 47 41)
– Макс Wikholm (070-669 44 52)
– Стефан Маина (070-303 31 66).
Картичка група на соединенија на жига натпревари и слични аранжмани. целна цена 10 SEK / учесник и ден. Овие карти се продаваат само од страна на Одборот на директори.

риболов правила
За риболов, тоа може да биде различен за различни правила во зависност од која риба риби, каде што риба, со која алатка и ако не сте провинцискиот или. Акционерите на риболов со ракчиња е забрането, но организираниот прелиминарни направени за оценување на акции (на интерес; Кит Салин 070-374 10 35). прописи риболов може да се најде на веб Холмс FVO е.

Развој на риболовен туризам
Да се ​​развие риболовен туризам во областа Holm работи со Holm конзервација Рибарство заедно Hushållningssällskapetäs на s.c.. “Leaderprojekt”. Прочитајте повеќе тука (pdf).

Сместување за време на патување
Овде сум за да beachside сместување на располагање Sandnäsbadens Кампување. Исто така, ќе најдете и други опции Изнајмување на одмор и сместување.
.

Риболов со кану во Holm..
риболов кану
Ако сакате да се комбинираат на риболов со една прекрасна возење во кануа се кануа за изнајмување Холмс Sportklubb.
Прочитај повеќе и да видиме цени.

.

Види мапа на основа Holm Езеро.Поглед на мапа со основа Holm Езеро
За да се избегне непозната, бидејќи Holmsjön или да добијат помош за да се добие во текот на магла, #ShepherdsHut направи базирани на GPS сајтот. Вие едноставно можете да видите причина, крајбрежје и во кои го користите вашиот паметен телефон (t.ex. IPhone / Андроид).
Види морето карта овде.
.

Види денес вода.Моментално ниво на водата во Holmsjön
Holmsjön е регулиран резервоари за вода. се разликува ниво 4 м помеѓу лето и зима. Можете да прочитате повеќе и да видиме денес сегашното ниво на водата во езерото.

.
Изградба на локации плажата.
плажата локации – амандманот со кој
олеснува гради околу Holmsjön

Холмс FVO е консултативно тело и одговори позитивно на општината за изградба на површина по Holmsjön, повеќе особено Склоност-Västbyn и Gimåfors. Планот е се уште во тек и се уште не го прави тоа.
Прочитај повеќе, видете го делот Holm мапс.

Повеќе информации за локации плажата со мапи и описи на Holm област.
А промена во законот за заштита на водата локации беа 2010 да се стимулира локалниот развој. Ќе го добиете денес во изградба правила не се изгради поблиски Holmsjön од 100 метри, тогаш бара ослободување. За олеснување на nygbyggnationer и зголемување на атрактивноста на градење на околу област Holm предлага упат од општината (Просторно планирање и Министерството за стратешко планирање) дека во иднина треба да биде дозволено да се изгради поблиску до водата помеѓу Склоност и Västbyn. Холмс FVO одговорила позитивно на оваа консултација со верување дека тоа ќе биде од корист на област Holm. Дознај повеќе за "Развој на руралните области во близина на плажа позиции" општинската интернет страница.

.

Поле описот за Holm Gimåfors од општинскиот предлог планирање.
Strandnara-законот holmsjon

Strandnara-законот gimafosrsКонтакт
претседател. Холмс FVO Макс Wikholm 070-669 44 52.

Почетната страница од пребарувачот
Holms fiskevårdsområde – Исцрпни информации риболов Холмс FVO (Сундсвал водич риболов).

би можел

повеќе информации:

  • пријатна “и да се стави”-риболов за игра риба нудат за gruppbokninger на За да Järptjärn (пренасочување на Österström). Изнајмување езеро влезе тргување.
  • friluftsföretaget на локални анестетици влезе тргување нуди различни риболовни активности во лето и зима. Исто така можете да дознаете повеќе за различни риболовни води во Holm.
  • риболов Bjärtsjöarna (помеѓу Холм и Liden) – bjartsjoarna.se
  • Риболов Lövåstjärn во Holmsjö задник – влезе тргување.
  • риболов Hästjärn (Loviken) – hasttjarn.se
  • Од Полска, која се одржа ексклузивни риболов патувања во Holm на Eventur риболов & Патува. Прочитај нивната страна на Holm риболов со Ова многу убави слики (“googleöversatt” на шведскиот). Orginalsida på Полска овде.

Вратете се на Туризам / Fritid или Соединенија

Колеса для тележек читать на сайте.